T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AKYURT - Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

NEDEN MESLEK LİSESİ!

NEDEN MESLEK LİSESİ!

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısının 2000 yılında 143 bin olduğunu, bu sayının 2015 yılında 774 bine yükseldiğini görüyoruz. Meslek liseleri 'nde eğitim alan yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin, iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolaydır.

Meslek Liseleri 'nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar.

Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Meslek liseleri 'nde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

 

Meslek Lisesini okuyan öğrenci daha öğrenci iken Sanayi ile işbirliğine başlar. Örneğin okulumuz bölgesinde bulunan fabrikalardan ikisi ile protokol imzalamıştır. Bu protokol gereği haftada 2 gün öğrenciler fabrika ortamına profesyonel makinelerle eğitim görebiliyorlar. Öğrencilerin eğitimleri için gerekli olan kıyafet, kitap, temrinlik malzeme vs. fabrikalar tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca 12.sınıf İşletmelerde Beceri Eğitimlerini de bahsi geçen fabrika ortamlarında tamamlayarak fabrikada direk istihdam edilme imkanı buluyorlar. 

Döner sermaye işletmeleri fabrikalarla işbirliği yaparak üretimlerinin bir kısmını okullara kaydırıyor böylece öğrenci ders ortamında makinelerle profesyonel üretim yapma imkanı da buluyor. 

Gelelim mezuniyet avantajlarına!

* Mezun oldukları okul kendilerine diploma veriyor ve isteyen lisans ve önlisansa devam edebiliyor.

* İşyeri Açma belgesi veriliyor ve bu belge sayesinde hemen kendi iş yerlerini açabiliyor.

* MESEM'lerden (ki artık her meslek lisesi bir Mesem olmuştur) Usta Öğreticilik belgesini alarak Halk Eğitim vb.kurumlarda kurs / eğitim verebiliyorlar. 

* En önemlisi vasıfsız değil meslekli eleman oluyorlar.

 

Biz okulumuzda eğitim verdiğimiz öğrencilerimizi ağırlıklı olarak bulunduğumuz bölgede istihdam ettiriyoruz. Örneğin Türk Tıpsan adlı firmamız her sene verdiğimiz stajyerlerden çalışmasını beğendiği en az 2 öğrencimizi işkur sistemi ile başlatıp akabinde istihdam etmiştir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 19.04.2022 13:50 - Görüntülenme: 391
  Beğen | 0  kişi beğendi